Ajankohtaista

Fida tarjoaa vaatetusta Ukrainan pakolaisille

kuvassa ukrainalainen poika ja ukrainan lippu

Artikkelia päivitetty 16.6.2022

Fida secondhand jakaa Ukrainan sotaa paenneille vaatetusta pääkaupunkiseudun sekä Tampereen ja Lempäälän Ideaparkin myymälöissä.


Ukrainan sota on tuonut sotaa paenneita myös Suomeen. Esimerkiksi Tampereen ukrainalaisten yhdistys on kertonut Tampereelle saapuneiden pakolaisten tarvitsevan apua vaatetuksen osalta. 

Fida on auttanut pakolaisia tarjoamalla vaatteet pakolaisille Tampereen ja Lempäälän Ideaparkin
Fida secondhand -myymälöissä. 
Nyt ketju tarjoaa vaatetusta pakolaisille myös pääkaupunkiseudulla.

– Haluamme tällä tavalla osoittaa tukemme ja tarjota apua Ukrainan sotaa paenneille myös Suomessa. Useimmilla heistä ole mitään tänne saapuessaan, kertoo Fida secondhandin aluepäällikkö Elise Partanen. 

Fida secondhand -ketju on jakanut 40  000 euron arvosta lahjakortteja Tampereelle ja Helsinkiin asettuneille Ukrainan pakolaisille. Lahjakorteilla he voivat käydä ostamassa Fidan myymälöistä tarvitsemiaan vaatteita, kenkiä ja pientavaraa. Lahjoituksessa on määritetty kullekin avuntarvitsijalle oma henkilökohtainen budjetti. Lahjoituksen pakolaisille jakavat Fidan yhteistyökumppanit Tampereella  ja pääkaupunkiseudulla.

Fida auttaa myös kriisialueilla  

Fida auttaa sotaa paenneita Ukrainassa ja sen naapurivaltioissa paikan päällä toimivien kumppanikirkkojen ja järjestöjen välityksellä. Paikan päällä Unkari-Ukrainan raja-alueella on Fidan suomalaisia työntekijöitä koordinoimassa avun perillemenoa. Fida tarjoaa pakolaisille hätämajoitusta, ruokaa ja hygieniatarvikkeita.
Fida antaa myös psykososiaalista tukea pakolaisille, jotka tarvitsevat apua sotatraumojen käsittelyyn.
Fida suuntaa humanitaarisen avun kaikille, mm. etniseen tai uskonnolliseen taustaan katsomatta. Kussakin kohteessa pyritään tavoittamaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevat.  

Fidan kautta voi auttaa ukrainalaisia lahjoittamalla rahaa hätäapukeräykseen. Fidan Ukraina-keräys on tuottanut kesäkuun alkuun mennessä noin  830 000 euroa. Avustustyöhön  on jo myönnetty yhteensä 600 000 euroa. Fida ottaa myös mielellään vastaan vaate- ja tavaralahjoituksia myytäviksi Suomessa Fidan secondhand -myymälöissä. Niistä kertyvillä tuotoilla autetaan myös Ukrainan pakolaisia. Tällä hetkellä Fida ei toimita yksityishenkilöiltä tulleita vaate- ja tavaralahjoituksia Ukrainaan, sillä yleensä nopein ja järkevin tapa auttaa on hankkia avustustarvikkeet paikan päältä.  

Hätäapukeräykseen voi lahjoittaa
Osoitteessa www.fida.info
MobilePaylla numeroon 46003
Tekstiviestillä 20 € lähettämällä viesti apu20 numeroon 16155

Verkkopankissa
Fida International ryTili: FI41 228 718 0000 5256 
Viite: 570077  

Rahankeräyslupa: RA/2021/1532
Kerätyt varat käytetään Fida International ry:n humanitaariseen avustustyöhön. www.fida.info