Ajankohtaista

Viisi vinkkiä ylimääräisestä tavarasta luopumiseen

 

 

Ehkä haluat uudistaa sisustusta, tai ainakin tyhjentää hyllynpäälliset esiin nostetuista tavaroista. Kotona olevien tavaroiden järjestely tuottaa kuitenkin päänvaivaa, ja ylimääräisistä tavaroista esiin hankkiutuminen nettikirppiksillä ja kierrätysryhmissä ei maksa takaisin siihen käytettyä aikaa.

Kokosimme vinkit, miten hankkiudut eroon ylimääräisestä tavarasta helposti.

1. Älä investoi uusiin säilytysjärjestelmiin

Suomalaiskodeissa on kymmeniä tuhansia esineitä, ja nykyihmisen ahdistus liittyy siihen, miten nämä tavarat saataisiin pidettyä siistissä järjestyksessä.Säilytysjärjestelmien päivittäminen ja ostaminen ei kuitenkaan poista ongelmaa:melkein jokaisella meistä on yksinkertaisesti liikaa tavaraa, ja vähemmälläkin tulisi toimeen. On aika aloittaa tavaran vähentäminen.

2. Vältä sekajäteastiaa viimeiseen saakka

Kuvat lokeista kiertelemässä loputtomia kaatopaikkoja saavat jäädä historiaan.Melkein minkä tahansa tavaran saa pienellä vaivalla hyötykäyttöön kirpputorin tai jätelajittelun kautta. Älä siis rasita taloyhtiön sekajäteastiaa ja sitä kautta ympäristöä siivousvimmallasi.

3. Lajittele tavarat kolmeen kategoriaan

Yksinkertainen ja tehokas tapa käydä läpi kodin ongelmakohdat on perustaa kolme laatikkoa tai isoa kassia: omat osastot säilytettäville, eteenpäin annettaville ja roskiin meneville tavaroille.

Marie Kondon metodia mukaillen, säilytä kodissasi ne tavarat, jotka ovat aidosti tarpeellisia, tai jotka tuottavat sinulle iloa. Sano siis ei sukulaisilta saaduille astioille, jotka eivät sovi tyyliisi, mutta jotka kuitenkin katat pöytään, kun sukulainen tulee kylään. Laita eteenpäin motivaatiovaatteet, joihin et mahdu.Tyhjennä kirjahylly kirjoista, joita et aio enää koskaan lukea.

Laita roskiin tavarat, jotka ovat menneet rikki, eikä niitä voi korjata. Muiden kodista poistettavien tavaroiden paikka on kirpputorilla.

4. Tavarat voidaan tulla hakemaan kotoasi!

Helpoin tapa saada kotiin tilaa, on hankkiutua eroon kiertoon lähtevistä tavaroista heti. Kannattaa siis suosiolla unohtaa kierrätysryhmät ja itsepalvelukirppikset, ja jättää väliin valokuvaaminen, hinnoittelu, silittäminen, kirppispöydän päivittäinen siivoaminen sekä varaukset, hakuaikojen neuvottelut ja tinkiminen.

Fidan ilmainen noutopalvelu hakee isommat tavaraerät ja huonekalut kotioveltasi puhelinsoitolla. Myös Fidan myymälät ottavat vastaan lahjoituksia aukioloaikoina, tai voit viedä vaatepussit keräyslaatikoihin.

Tavaroiden lahjoittaminen on helpoin tapa saada siivous päätökseen.Samalla saat hyvän mielen, kun tuet hyväntekeväisyyttä!

5. Perusta oma hyllypaikka tavaroille, joista aiot luopua. Tyhjennä se neljästi vuodessa.

Miten vältät kodin kaaokseen lipumisen tulevaisuudessa? Ensimmäinen keino on ostaa harkiten. Päästä kotisi ovesta sisään vain esineitä, jotka ovat välttämättömiä ja tuottavat sinulle iloa.

Koska todellisuus ei ehkä vastaa tätä tavoitekuvaa, ennakoi: omista kaapista yksi hylly kierrätykseen lähteville tavaroille, ja tyhjennä se säännöllisesti. Vie hyllylle kirpputorille vientiä odottavat tavarat. Ja lopuksi: lupaa, että sieltä hyllyltä ei ole paluuta.