Miten liittyä kanta-asiakkaaksi?

Fidan kanta-asiakkaana saat alennuksia löydöistäsi ja tietoa tulevista kampanjoistamme. Henkilökohtainen kanta-asiakaskortti maksaa 2€, ja se on voimassa koko maassa. Kortin voit ostaa Fidan myymälästä. Kortti on esitettävä kassalla ostosten yhteydessä.
Kanta-asiakaskortilla saat
– 20 % alennusta, kun ostat vaatteita, kenkiä, laukkuja, liinavaatteita tai kodin tekstiilejä yli 20 eurolla
– 50 % alennusta kaikista tuotteista kanta-asiakaspäivillä
– Vaihtuvia myymäläkohtaisia alennuksia
– Sähköisen uutiskirjeen, josta saat etukäteistiedon kampanjoista ja muista tapahtumista

Saako Fidalta opiskelija-alennusta?

Kyllä saa! Fidalta saat voimassaolevaa opiskelijakorttia näyttämällä 15% alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista.

Mikä Fida on?

Fida International ry on kotimainen, Suomen helluntaiseurakuntien omistama lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö. Fida on Suomen ulkoministeriön virallinen kumppanuusjärjestö. Fida secondhand on osa Fida International ry:n toimintaa.
Ensimmäinen Fida-myymälä, tuolloin nimeltään LKA-kirpputori, perustettiin vuonna 1979 Helsingin Sörnäisiin. Nykyiset 26 Fidan myymälää muodostavat Suomen suurimman hyväntekeväisyysmyymäläketjun.

Mitä Fida-myymälöiden tuotoilla tehdään?

Fida-myymälöiden tuotto käytetään Fida Internationalin tekemään työhön. Fidan tehtävänä on parantaa kehitysmaiden lasten ja nuorten elämää. Vuosittain Fidan ja paikallisten kumppaneiden hankkeiden kautta apua saa noin 1,5 miljoonaa ihmistä.

Mitä lahjoitetuille vaatteille tapahtuu?

Pääkaupunkiseudulla lahjoitetut vaatteet viedään lajittelukeskukseen, jossa ne lajitellaan myymälään lähteviin, kausivaatteisiin ja tukkumyyntiin. Tämän jälkeen myyntiin kelpaavat jaetaan myymälöihin myyntiin. Muualla Suomessa samanlainen lajittelu tehdään myymälöissä.

Onko Fidalla mahdollista tehdä työharjoittelua?

Fidalla on mahdollista suorittaa erilaisia harjoitteluja. Harjoittelu voi olla työelämään tutustumista ja työelämätaitojen opettelua, työhön paluun kokeilemista, työssä jaksamisen arviointia, suomen kielen vahvistamista tai ammattiin tähtäävään opiskeluun liittyvää harjoittelua esim. asiakaspalvelusta. Tapauskohtaisesti voidaan suunnitella myös jaksoja yhdyskuntapalvelulle, siviilielämään paluun
harjoittelulle ja kuntouttavalle työtoiminnalle. Yhteyshenkilönä toimii kunkin toimipisteen myymälänhoitaja.

Miten ryhtyä talkoolaiseksi?

Talkoopanos on meille korvaamattoman tärkeää. Tällä hetkellä myymälöissä työskentelee noin 200 talkoolaista. Mikäli olet kiinnostunut talkootyöstä, kysy talkoolaistilanteesta oman myymäläsi myymälänhoitajalta. Teemme usealla paikkakunnalla yhteistyötä paikallisen helluntaiseurakunnan kanssa, joten voit kysyä asiasta myös seurakunnasta.

 

Saako Fidalta lahjakortteja?

Kaikista Fida-myymälöistä voi ostaa lahjakortteja. Lahjakortteja on saatavina 10 ja 20 euron arvoisina sekä ”avoimina”, jolloin ostaja voi itse päättää kortin summan. Lahjakortteja ei voi vaihtaa rahaksi, ja ne on käytettävä kertaostona. Lahjakortit ovat voimassa ostopäivästä puoli vuotta kaikissa Fida-myymälöissä.