Tack för din gåva!

Tre sätt att skänka saker

Allt överskott från försäljningen av de saker du skänker går till Fida Internationals verksamheter i över 40 länder.

Vi tar emot

Sakerna som skänks måste vara hela och rena för att vi ska kunna sälja dem. Sortera och packa gärna dina gåvor efter kategorierna; textil, el, media och prylar. Skor kan vara bra att packa separat; knyt fast skoparet med ett gummiband eller snöre.

Vi tar emot:

  • möbler
  • kläder och textilier (bl.a. gardiner, bordsdukar, dynvar och påslakan, tvättade mattor)
  • porslin och köksredskap
  • prylar

Kontakta oss om dödsbon:
tel. 050 300 5035 (må-fre kl 9-20, lör 10-17, kundservice på finska och engelska).

Ska du flytta? Beställ kostnadsfri avhämtning av möbler och flera säckar med kläder och prylar. Vi rekommenderar att du beställer avhämtningen i god tid, minst två veckor före flytten.

Notera att Fidas klädinsamlingslådor inte är till för hårda varor, såsom möbler, böcker eller porslin. Beställ kostnadsfri avhämtning för dessa eller för dem till din närmaste Fida secondhand-butik.

Huvudstadsregionens Sortti-stationer tar emot trä, tryckimpregnerat virke och sådana textilier och kläder som är oanvändbara men torra. Om textilierna är mögliga, våta eller oljiga, lägg dem i blandavfallet.

Läs mera (på finska) 
 

Hur gör din gåva nytta?

Alla gåvor som skänks till Fida i huvudstadsregionen transporteras till vår sorteringsanläggning i Kasåkern. Gåvorna sorteras och skickas sedan vidare till försäljning i våra secondhand-butiker. Fida secondhand gör sitt yttersta för att en så stor del av de skänkta kläderna ska kunna återanvändas eller återvinnas (råmaterial till bl.a. industriella handdukar). Årligen sorterar Fida över 1,6 miljoner kilogram kläder, varav 1,3 miljoner kilogram sorteras  i sorteringsanläggningen och resten lokalt i Fida secondhand-butikerna utanför huvudstadsregionen.

Allt överskott från försäljningen av de saker du skänker går till Fida Internationals verksamheter i över 40 länder. Vi jobbar för att alla människor ska ha hopp och en framtid. För tillfället hjälper vi bl.a. offren i Beiruts explosion samt möjliggör barnens skolgång i Afrika under koronapandemin.

Ett stort och varmt tack för din gåva!