Ajankohtaista

Kirpparilla käyminen on koko perheen harrastus

Kuopus kaipaa nukeille keittiötarvikkeita ja esikoinen taas isommat ulkohousut – lapsiperheessä on jatkuva tarve pienemmille ja isommille hankinnoille. Hannan perhe tekee ensin kirpparikierroksen, ja ostaa sitten vasta uutena.

– Vuositasolla tulee aika isot säästöt, kun ei ihan joka asiaa tarvitse ostaa uutena, kertoo Hanna.

Äidin kirpputoriharrastus sai alkunsa jo lukiolaisena, kun pikkukaupungin vaatekauppojen valikoima tuntui turhan persoonattomalta. Paikallinen kirpputori mahdollisti omien sanojensa mukaan ”vähän vaihtoehtoisen nuoren” persoonan ilmaisemisen pukeutumisen avulla.

Lapsiperheen kannattaa kierrättää

Lapsiperheen kirppishankinnoissa korostuu lasten vaatteiden ja asusteiden koon vaihtuminen. Kolme luistinparia vuodessa kulkee kirppikseltä tai naapurustosta kotiin, ja pienet taas eteenpäin eri kanavia pitkin.

Kerrostaloasujat eivät voi myöskään jemmata kaappeihin tavaroita, joille ei ole käyttöä, joten Fidalle tullessa on usein mukana myös pussillinen lahjoituksia.

– Laitan tosi herkästi eteenpäin kaapeissa pyörivät pieneksi käyneet vaatteet ja lelut, joilla ei enää leikitä. Uusia leluja ja tavaroita tulee kuitenkin kotiin ihan pyytämättäkin.

 

Rakkaat iltasatukirjat vaativat monta lukukertaa

Koko perhe lukee innokkaasti kirjoja, ja kirjaston lisäksi löytöjä tehdään Fidalta. Etenkin lastenkirjat kannattaa hankkia omaan hyllyyn, koska rakkaimmat kirjat luetaan yhä uudelleen ja uudelleen. Aikuisten osastolta perheen äiti haalii lähinnä klassikoita, ja joskus matkapokkareita, jotka voi luettuaan laittaa eteenpäin.

Kirjahankinnoissakin lasten kasvu näkyy.

– Vielä vuosi sitten Mauri Kunnaksen kirjat olivat kovassa huudossa, nyt lapsia kiinnostaa enemmän Risto Räppääjä ja Tatu ja Patu -kirjat.