Ajankohtaista

Ensi vuonna ekologisemmin?

Viime aikoina tapetilla on pyörinyt ilmastonmuutos, sekä sen vaikutukset maapallollemme ja jälkeläisillemme. Työpaikan kahvihuoneissa on vertailtu hiilijalanjälkiä, sekä jaettu vinkkejä omien päästöjen vähentämiseen. Mitä sinä voisit tehdä ensi vuonna ympäristön kannalta paremmin?

 

Liikenne

Kaikilla ei ole mahdollisuutta luopua autoilusta, mutta vuosittaisiin ajokilometreihin moni pystyisi varmastikin vaikuttamaan. Tee osa matkoista julkista liikennettä hyödyntäen tai vaikka pyöräillen. Nämä vaihtoehdot eivät ainoastaan ole ympäristöystävällisiä, vaan säästävät myös rahaa ja lisäävät hyötyliikuntaa. Entäpä lomamatkat? Voisiko vuosittaisen lentämisen sijaan valita lomakohde, johon pääsisi esimerkiksi junalla?

 

Shoppailu

Yksi parhaimmista uuden vuoden lupauksista on turhanpäiväisen shoppailun lopettaminen. Tarvittavat vaatteet ja muut kodin tarvikkeet voi etsiä kirpputoreilta, ja pyrkiä sijoittamaan laatuun. Pikamuotiketjuja kannattaa välttää, sillä halvat vaatteet ovat harvoin kestäviä, ja näin tulevat ympäristölle kalliiksi.

 

Kierrätys

Roskien lajittelu, pullojen palautus ja ruokahävikin minimointi on suurimmalle osalle täysin arkipäiväistä. Lahjoita tarpeettomat vaatteet, lelut ja muut kodinirtaimistot Fidalle, niin tuet samalla myös hyväntekeväisyyttä. Näin pidät kotisi siistinä ja mielesi hyvänä ensi vuonnakin!

 

 

Lopuksi haluamme kiittää kaikkia teitä asiakkaita, sekä lahjoittajia kuluneesta vuodesta ja toivottaa oikein mahtavaa uutta vuotta 2020!