Ajankohtaista

Fida sulkee myymälät 28.3. toistaiseksi

olemme kiinni

Fida secondhand -myymälät suljetaan poikkeustilanteen vuoksi la 28.3. Myymäläketjun henkilöstö lomautetaan.

TIEDOTE 27.3.

Koronaviruspandemia tuo myös Fidan toimintaan muutoksia. Fidan myymälöissä on poikkeustilan vuoksi käynyt huomattavan vähän asiakkaita, ja tämän ennakoidaan vaikuttavan kevään ajan koko järjestön talouteen. Fida joutui aloittamaan yt-neuvottelut 18.3. taloudellisista ja tuotannollisista syistä järjestön toiminnan turvaamiseksi.

Yt-neuvottelut  koskevat Fidan koko henkilöstön mahdollisia, lyhytaikaisia, alle kolmen kuukauden mittaisia lomautuksia. Lomautuksilla on tarkoitus säilyttää järjestön toimintaedellytykset poikkeustilanteen yli. Myymäläketjun osalta neuvottelut päättyivät 25.3. Ulkomaantyöntekijöiden ja Fidan toimiston henkilöstön osalta neuvottelut jatkuvat. Yhteensä neuvottelut koskevat 190 työntekijää.

Myymälät kiinni toistaiseksi

Fida haluaa osaltaan suojella asiakkaita ja henkilökuntaa mahdollisilta tartunnoilta. Tämän vuoksi Fida sulkee kaikki secondhand-myymälänsä la 28.3. alkaen. Myymälät ovat siis viimeisen kerran auki pe 27.3.

Myymäläketjun henkilöstö lomautetaan enintään kolmeksi kuukaudeksi.

Tavaroiden ja huonekalujen noutopalvelu toimii pääkaupunkiseudulla to 2.4. saakka. Tampereen, Hämeenlinnan, Lahden ja Kotkan jo sovitut noudot hoidetaan vielä viikolla 14.

Vielä ei tiedetä, milloin myymälät voidaan avata uudelleen. Fida seuraa viranomaisohjeita ja epidemian kehittymistä tiiviisti. Myymälät tiedottavat palveluistaan sivulla www.fida.fi

Ulkomaantyö jatkuu, osa työntekijöistä palannut kotimaahan

Fidan työ maailmalla jatkuu niin normaalisti kuin se poikkeusoloissa on mahdollista. Avuntarve köyhissä yhteisöissä kasvaa, jos epidemia pääsee niissä valloilleen. Monissa maissa Fida on jo aloittanut koronavalistuksen köyhissä yhteisöissä yhdessä paikallisten kumppaneidensa kanssa.

Tällä hetkellä kaikki fidalaiset tekevät etätyötä ja moni ulkomailla asuva työntekijä on erilaisten ulkonaliikkumiskieltojen vuoksi varautunut pysymään kotona pitkään. Kaikki matkustaminen on Fidassa lopetettu jo maaliskuun alussa, sekä seminaarit, koulutukset, tapahtumat ja kotimaan seurakuntavierailut on koko kevään ajalta peruttu.

Ulkomailla asuville työntekijöille on annettu mahdollisuus palata kotimaahan. Useat fidalaiset perheineen ovat palanneet tai ovat parhaillaan palaamassa Suomeen väliaikaisesti. He jäävät asianmukaiseen kahden viikon karanteeniin viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Koronatilanne on kiristymässä monissa Fidan toimintamaissa Afrikassa ja Aasiassa, vaikka osassa niistä epidemia onkin vielä jäljessä esimerkiksi Suomea. Fidan turvallisuusorganisaatio seuraa tiiviisti tilannetta eri maissa.

Fida toimii yhteensä 51 maassa, joista 37 maassa asuu lähetettyjä työntekijöitä. Suomesta lähetettyjä työntekijöitä on tällä hetkellä vielä 26 asemamaassa yhteensä 88 henkeä.

Lue lisää koronatilanteesta Fidan toimintamaissa ulkomaantyöntekijöiden kuvailemana.

Lue edellinen tiedotteemme aiheesta.

Lisätietoa:

Harri Hakola, toiminnanjohtaja, 040 831 0112, harri.hakola@fida.fi