Ajankohtaista

Hämeenlinna – kotimaanmatkailu osa 10

Aulanko

Aulanko. Kuva: Veikko Venemies

Hämeenlinnassa pääset nauttimaan luonnosta ja kaupungin palveluista samalla kertaa.

Fida Hämeenlinnasta löytyy lähes jokaiselle jotakin, täällä kannattaa siis poiketa myös silloin, kun on läpikulkumatkalla ajamassa pohjoisesta etelään tai toisinpäin.

Fida secondhand Hämeenlinna

Hämeenlinnan Fida sijaitsee kivenheiton päässä linja-autoasemalta. Täältä löydät erityisen monipuolisen ja laadukkaan kirjaosaston, jossa on sekä uutta että vanhaa kirjallisuutta, aina peruspokkareista harvinaisempiin aarteisiin. Käsityöosasto ja sen lanka-aarteet on myös suosittu asiakkaiden keskuudessa, monet heistä poikkeavat Fidan lisäksi läheisellä Wetterhoffilla, josta löytyy myös käsityötarvikkeita ja kahvila, Cafe Bar Hoffi.

Herkuttelijalle
Lasten kanssa
  • Hämeenlinna on täynnä leikkipaikkoja, yksi suosituimmista on Linnapuiston leikkipaikka, joka sijaitsee Linnapuiston alueella. Puisto on suosittu ajanviettopaikka kesällä, ja sieltä löytyy myös piknikpöytiä, kuntoilulaitteita ja kävelyreitti tulentekopaikkoineen.
  • Kaurialan liikennepuisto on maksuton ja kaikille avoin puisto, jossa voi opetella liikennesääntöjä.
  • Touhutalo Seikkailumaailma on oiva valinta sateiselle päivälle.
  • Kankaisten tilalla pääset poimimaan itse mansikoita, pomppimaan pomppulinnassa sekä piipahtamaan kotieläinpihalla.
Luontokohteet
  • Aulanko on suosittu luontokohde, jossa voit ihastella kansallismaisemaa jylhän Aulangonvuoren päältä sijaitsevasta näkötornista. Sanotaan, että maisema on innoittanut Jean Sibeliuksen säveltämään Finlandian. Aulangon karttaan pääset täältä.
  • Soiva Sibeliuksenpuisto on myös hyvä kohde keskustan kupeessa. Löydätkö ne puistonpenkit, jotka soittavat Sibeliuksen Puusarjan pianosävellyksiä?
Aulanko
Aulanko. Kuva: Veikko Venemies

Muut elämykset

  • Älä unohda vierailua Hämeen linnassa, joka on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt linna. Hämeen linnaan, Vankilaan ja Museo Militariaan pääsee edullisella Linnanniemen aluelipulla (aikuiset 19€ / lapset 7-17v 9€).
  • Iittalan lasimuseo on monipuolinen kohde koko perheelle.
  • Parolan panssarimuseo on hyvä kohde sotahistoriasta kiinnostuneille.

Täältä löydät listan eri antiikkiliikkeistä ja kirpputoreista Hämeenlinnassa


Fida secondhand on suuri kotimainen hyväntekeväisyysmyymäläketju. Löydät meiltä vaatteita, huonekaluja, harrastustarvikkeita ja sisustustavaroita – edulliseen hintaan. Myymälöissämme käy vuosittain lähes miljoona onnellista asiakasta. Fidalla on 22 myymälää ja yksi outlet Suomessa, 13 eri paikkakunnalla. Fidan tuotot käytetään Fida Internationalin tekemään työhön. Rakennamme maailmaa, jossa jokaisella on toivo ja tulevaisuus.