Ajankohtaista

Joensuu – kotimaanmatkailu osa 2

Koli

Koli. Kuva: ©Jari Hagqvist

Suomen yksi kauneimmista kesäkohteista on Pohjois-Karjala, jossa sijaitsee seitsemän sillan kaupunkina tunnettu Joensuu sekä kansallismaisemistaan tuttu Koli.

Fida secondhand Joensuun löydät torin ja Vapaudenpuiston välittömästä läheisyydestä.

Fida secondhand Joensuu
Joensuun Fida sijaitsee aivan ydinkeskustassa, lähellä toria, Vapaudenpuistoa sekä idyllistä Taitokorttelia. Myymälässä on uutta valikoimaa päivittäin ja mikä parasta, ihana henkilökunta, joka on aina valmis auttamaan sinua tekemään ainutkertaisia löytöjä.

Herkuttelijalle
  • Joensuun kauppatorilla järjestetään maakunnalliset iltatorit maanantai-iltaisin klo 17-21, aina 3. elokuuta saakka. Torilla voit maistaa paikallisia herkkuja kuten karjalanpiirakoita, vatruskoja ja sultsinoita.
  • Taitokorttelin Kauppaneuvoksen kahvilasta sekä putiikeista löydät herkkuja ja artesaanijäätelöä.
  • Visit Karelian ravintolavinkit
Kauppaneuvoksen kahvila

Kauppaneuvoksen kahvila. Kuva: ©Jari Hagqvist

Lasten kanssa
  • Botania on maailman pohjoisin perhospuutarha, jossa on yli 2000 kasvia, perhosia ja papukaija-Juuso, joka etenkin lapsia ihastuttaa olemuksellaan. Botaniassa on myös oma puutarha lapsille.
  • Joensuussa ja sen ympäristössä on yhdeksän koko perheelle sopivaa luontopolkua, reitit ovat pituudeltaan 1,5-5 kilometria.
Luontokohteet
  • Joensuussa kannattaa tutkia ympäristöä esimerkiksi luontopoluilla, löydät ne täältä.
  • Koli on ainutlaatuinen kansallispuisto, sillä se on Suomen tunnetuimpia ja rakastetuimpia kansallismaisemia. Kansallispuistossa on laaja, 80 kilometrin polkuverkosto, josta jokainen reippailija varmasti löytää omalle kunnolleen sopivan reitin. 1,4 kilometrin Huippujen kierros -reitti kulkee Kolin korkeimpien huippujen, Ukko-Kolin, Akka-Kolin ja Paha-Kolin kautta.

Koli. Kuva: Jari Hagqvist

Täällä näet kattavan listauksen eri kesätekemisistä Joensuussa (Visit Karelia) 


Fida secondhand on suuri kotimainen hyväntekeväisyysmyymäläketju. Löydät meiltä vaatteita, huonekaluja, harrastustarvikkeita ja sisustustavaroita – edulliseen hintaan. Myymälöissämme käy vuosittain lähes miljoona onnellista asiakasta. Fidalla on 22 myymälää ja yksi outlet Suomessa, 13 eri paikkakunnalla. Fidan tuotot käytetään Fida Internationalin tekemään työhön. Rakennamme maailmaa, jossa jokaisella on toivo ja tulevaisuus.