Ajankohtaista

Koti pukeutuu jouluun

Joulu, suuri sisustamissesonki, on täällä ihan kohta. Tunnelmavalot, jouluiset tai talviset koriste-esineet ja tekstiilit hiipivät hiljalleen joka kotiin. Joulua on lupa fiilistellä pitkän aikaa, sillä se on ehdottomasti suomalaisista juhlista se, mihin eniten panostetaan.

Punaista ja kultaa, valkoista ja hopeaa?

Vai jotain ihan muuta? Joulun muotiväreihin kuuluu tänä vuonna myös vaaleanpunainen, mikä sopiikin joulukuusen seuraksi erinomaisesti. Tunnelmasta saa rauhallisen, kun valitsee sisustukseen myös jouluna yhden selkeän päävärin, ja teemoittelee sen ympärille. Tee joulusta rohkeasti itsesi näköinen, kirpputorilta löytyy joulun koristeita moneen eri makuun.

Ripusta oveen talvinen kranssi

Ovikranssi on klassinen joulukoriste, ja sen käyttöikää voi pidentää joulusesongin ulkopuolellekin valitsemalla riittävän neutraalit värit. Ja ehkä jättämällä tontut pois. Ovikranssin voi helposti tehdä itsekin, ja vain taivas on rajana, millä kranssin koristelee. Luonnonmateriaaleja, kierrätettyjä askartelutarpeita, muistoja menneisyydestä, kokoa omannäköisesi kranssi, ja ripusta se ulko-oveen.

Tunnelmoi kynttilöillä

Kynttilät ovat takuuvarma tapa tuoda tunnelmaa, ja kun valoja laittaa himmeämmälle, voi siivouksenkin jättää vähemmälle. Asettele kynttilät kauniille tarjottimelle, toisiinsa sopiviin lasiastioihin tai keräile sarja erivärisiä huvikumpumaiseen tunnelmaan. Kynttilöihin ei kyllästy koskaan! Ne ovatkin siksi myös erinomainen joululahjaidea.

Tekstiilit jouluisissa väreissä

Jouluiset verhot ja pöytäliinat, torkkupeitot ja tyynynpäälliset kuuluvat joulusisustukseen yhä useammassa kodissa. Jos haluat korostaa joulun juhlavuutta, valitse valkoista, kimalletta, kultaa ja hopeaa. Jos taas joulu on ennen kaikkea mukavuutta ja pehmoisuutta, ovat sisustustekstiilien värisi ennemminkin punaista, harmaat ja vihreää. Kumpaa tahansa suositkin, löydät Fidalta monipuolisen valikoiman sisutustekstiilejä.