Ajankohtaista

Kotka ja Kouvola – kotimaanmatkailu osa 3

Kaunissaari

Kaunissaari, Kotka. Kuva: Julia Kivelä ©Visit Kotka-Hamina

Kymenlaakso tarjoaa palkittuja puistoja merellisessä Kotkassa sekä ainutlaatuista tehdasmiljöötä upeine kansallispuistoneen Kouvolassa.

Poikkea samalla kertaa sekä Kotkan että Kouvolan Fidassa! Kaupunkien välillä on vain vajaa 50 kilometriä.

Fida secondhand Kotka
Kotkan Fida sijaitsee Isopuiston ja kauppatorin välittömässä läheisyydessä. Sapokan vesipuisto on noin 15 minuutin kävelyetäisyyden päässä Fidasta. Myymälässä on avulias henkilökunta ja uutta valikoimaa viikoittain. Tervetuloa tekemään hyviä löytöjä!

Fida secondhand Kouvola
Kouvolan Fida sijaitsee Hansatorin ja Kaupungintalon puiston välittömässä läheisyydessä. Rautatieasema on vajaan 10 minuutin kävelymatkan päässä.  Myymälässä on mukava henkilökunta ja voit olla varma siitä, että teet ainutkertaisia löytöjä!

Herkuttelijalle
  • Kotkassa voit maistaa paikallista perinneherkkua ”possoa”, joka on ohut ja rapea omenahillomunkki.
  • Visit Kotkan ravintolavinkit löydät täältä
  • Kouvola on sulatusuuni, mikä tulee alueen ruokaperinteisiin. Alueella ei nimittäin ole mitään erityistä perinneherkkua tai -ruokaa, mutta siellä voi maistaa esimerkiksi Kouvolan lakritsia ja leppäpuilla savustettua lihaa. Lakritsia käytetään alueella myös ruoanlaitossa.
  • Visit Kouvolan ravintolavinkit löydät täältä
Lasten kanssa
  • Kotkan Katariinan Meripuistosta löytyy monipuolista tekemistä perheille: kiipeilyreittejä, pelipaikkoja ja tilaa temmeltämiseen. Puistossa on muun muassa virikkeellinen leikkipuisto, frisbee-koreja, kiveen upotettu ksylofoni sekä upeita piknikpaikkoja, kuten aivan meren rannassa sijaitseva Suomen suurin, 50 hengen kivinen piknikpöytä.
  • Kouvolan Tykkimäellä viihtyy koko perhe, sillä puistossa on huomioitu hyvin myös perheen pienimmät vieraat. Myös Tykkimäen vesipuisto Aquapark sekä Action Park ovat auki. Liput suositellaan ostamaan ennakkoon.
Luontokohteet
Sapokka
Sapokan vesipuisto.
kuva: Juha Metso  ©Juha Metso

Muut elämykset

  • Kouvolan visiitillä ei sovi unohtaa Unescon maailmanperintökohdetta, Verlan ainutlaatuista tehdasaluetta.  Vanhassa tallissa toimivat ruukkikylän pajat ja puodit tarjoavat palveluja ja nähtävää kesävieraille.


Fida secondhand on suuri kotimainen hyväntekeväisyysmyymäläketju. Löydät meiltä vaatteita, huonekaluja, harrastustarvikkeita ja sisustustavaroita – edulliseen hintaan. Myymälöissämme käy vuosittain lähes miljoona onnellista asiakasta. Fidalla on 22 myymälää ja yksi outlet Suomessa, 13 eri paikkakunnalla. Fidan tuotot käytetään Fida Internationalin tekemään työhön. Rakennamme maailmaa, jossa jokaisella on toivo ja tulevaisuus.