Ajankohtaista

Koulun alkuun kirppikseltä! Rakenna koululaiselle rauhallinen työpiste läksyille

koululaisen huone kirppis

Kun lapsi menee kouluun, leikki-ikäiselle tarkoitettu lastenhuone saattaa tarvita päivittämistä. Elämäntilanteen muutos tuo mukanaan tarpeen työskentelytilalle ja uudenlaisten tavaroiden säilyttämiselle. Pienellä panostuksella saat koululaisen huoneesta uusia tarpeita vastaavan.

Koulupöytä ja -tuoli kirppikseltä

Koulusta tulevat kotitehtävät on mukavinta tehdä, kun niille on varattu oma paikka, jossa tarvittavat työvälineet ovat lähellä. Koululaisen pöydän ei tarvitse olla kovin suuri, mutta kunnollinen työpöytä on pitkäaikainen hankinta.

Hyvässä työtuolissa löytää ergonomisen asennon helposti säätöjen avulla. Käytettyä työtuolia ostettaessa on olennaisinta varmistaa mekanismien toimivuus. Kangaspäällysteitä pystyy tarvittaessa uusimaan, jos ne ovat kuluneita tai väärän värisiä.

 

lukupiste koululaiselle kirpputorilta

Säkkituoli tai nojatuoli lukuhommiin

Pikkukoululainen saa lukuläksyjä melkein joka päivä. Lukutaidon kehittyessä siirrytään aapisen teksteistä kirjoihin, ja niiden lukeminen on mukavampaa, kun on lokoisa säkkituoli tai nojatuoli, johon voi vetäytyä keskittymään kirjojen maailmaan. Etenkin, jos perheessä on pienempiä sisaruksia, on tärkeää, että omasta huoneesta löytyy rauhallinen lukupiste. Nojatuoli ja hyvä valaisin antavat tuen lukuharrastuksen alkuun.

 

Koulupöydän säilytysratkaisut

Pikkukoululaisella on rajallinen kyky pitää tavaroistaan huolta, joten hyvien säilytysratkaisujen merkitys korostuu. Jos avaimet, bussikortti ja puhelin latausjohtoineen löytyvät aina samasta paikasta, on kouluun lähteminen aamulla turvallisempaa.

Panosta siis työpöydän säilytyslokerikkoon, naulakkopussiin tai vastaavaan, johon koululaisen on helppo jättää tärkeät tavaransa. Lue  myös vinkkimme kierrätysmateriaaleista valmistettuun kynätelineeseen.