Ajankohtaista

Miksi kaapit ovat aina täynnä? Viisi syytä turhaan tavaran säilytykseen ja hamstraamiseen

Säilytystilan puute aiheuttaa usein päänvaivaa. Keksimme helposti selkeitä selityksiä ja ontuvia oivalluksia tavaran säilyttämisen ja hamstraamisen perusteluiksi. Tavaraa tursuavat kaapit saattavat kuitenkin tuoda haasteita arjen pyöritykseen. Komeroista löytyy usein liian pieniä tai epäsopivia vaatteita ja urheiluvälineitä, leluja, joilla lapset eivät enää leiki, hetken mielijohteesta hankittuja astioita ja sisustuselementtejä, joille ei lipaston päällä ole enää sopivaa paikkaa. – Esimerkkejä on pitkä lista. Kun luovut turhasta, saat hyvän mielen sekä tilaa luovuudelle ja helpommalle arjelle.

Saatan vielä tarvita näitä joskus

Joskus rakas, monen vuoden takainen vanha harrastus saattaa vieläkin kuormittaa kaapin kapasiteettia. Voihan se tietysti olla, että innostun vielä uudelleen neulomisesta tai rullaluistelusta, mutta se mikä todennäköisyys tälle on, onkin sitten jo eri asia. Olenko valmis siihen asti säilyttämään tavaraa ja varaamaan sille oman hyllypaikan?

Voisihan sitä vielä ensi kesänä tarvita

Sää viilenee ja pian tarvitaan lämpimämpää välikausivaatetta sekä tuhdimpaa toppavaatetta.

Missä siis säilön kesävaatteeni? – Etenkin ne kesävaatteeni, jotka ostin sovittamatta ja valmiiksi jo liian pieninä, eivätkä ne mahtuneet päälleni viime kesänäkään.

Tämä maljakko oli tärkeä isoäidilleni

Maljakko oli tärkeä isoäidilleni, mutta en itse pidä lainkaan sen väristä, eikä se liiemmin sovi sisustustyyliini. Vaalin muistoja ihanien valokuvien avulla ja joku toinen voi iloita isoäitini tavoin tästä erityisestä maljakosta.

Tämä oli kallis, ei siitä voi luopua

Ostin trendikkään ja kalliin laukun, joka osoittautui minulle epäkäytännölliseksi, koska luentomuistioni ei mahtunut siihen kätevästi. Ajattelin, että tulisin käyttäneeksi laukkua muuten vapaa-ajallani, mutta käytännössä olen pitänyt sitä vain kaksi kertaa. Laukku oli kallis hankinta, joten en millään tohtinut luopua siitä aikaisemmin.

Ostin jemmaan ja unohdin

Näin liikkeessä ihanan juhlamekon, jonka ostin pienelle tyttärelleni syntymäpäivälahjaksi, joskin hänen syntymäpäivänsä olisi vasta reilun neljän kuukauden päästä. Tytön syntymäpäivän lähestyessä hän toivoikin lahjaksi pehmolelun ja unohdin kokonaan jo aiemmin ostamani mekon. Kun muistin tämän, niin mekko olikin jo jäänyt hänelle pieneksi. Näin ollen lahjoitin sen eteenpäin.

Käytännössä aktiivisesti käytössä olevista tavaroista on käytössä yleensä vain murto-osa. Pyykkiä ja astioita pestään jatkuvasti, jotta lempivaatteet ja astiat ovat jälleen käytössä.

Olenko siis valmis varaamaan komerostani ison osan jossittelulle vai vilkutanko vilpittömän onnellisesti turhalle tavaralle ja toivotan tervetulleeksi tilaa uusille mahdollisuuksille?