Ajankohtaista

Miksi kaapit ovat aina täynnä? Viisi yleisintä syytä vaatteiden ja tavaroiden hamstraukseen

Milloin viimeksi olet siivonnut vaatekaapit? Entä milloin viimeksi olet tyhjentänyt komeron? Meille useimmille kerääntyy liikaa tavaraa - ihan huomaamatta! Liian pieniä farkkuja emme halua laittaa eteenpäin, sillä ehkä ensi keväänä ne sujahtavatkin taas jalkaan. Komerosta voi vuorostaan löytyä ihan mitä tahansa, eikä motivaatiota tahtoisi löytyä pieneen inventaarioon. Kuitenkin yleinen viihtyvyys nousisi, kun joka puolella olisi siistiä ja jokaiselle tavaralle löytyisi selkeä oma paikkansa! Tässä TOP 5 syytä miksi emme luovu turhasta materiasta:

1. Tavara on saatu lahjana

Astiakaappi on tupaten täynnä, sillä siellä on kaikki äidin antamat posliiniastiat. Astiat eivät ole käytössä, mutta et kuitenkaan viitsi luopua niistä, sillä ne on lahjana saatu.

 

2. Tavara voi olla arvokas

Hyllyltä löytyy vanha vintage radio, joka ei sovi sisustukseen ollenkaan. Radiolla saattaa kuitenkin olla rahallista arvoa, joten ehkä siitä ei kannatakkaan luopua.. ainakaan vielä!

 

3. Mitä jos tarvitsen tätä myöhemmin?

Varaston perältä löytyvät sukset, joita ei ole käytetty ainakaan kymmeneen vuoteen. Vaikka hiihto ei ole kiinnostanut vuosiin, niin ehkä laji innostaisikin taas ensi talvena? Tai sitä seuraavana?

 

4. Tunnearvo

Sukkalaatikko ei meinaa mennä kiinni, sillä laatikko on täynnä isoäidin neulomia villasukkia. Niihin on varmasti käytetty paljon aikaa ja vaivaa, joten sukat ovat itselle tärkeät. Uudet parit olisi kuitenkin pian taas tulossa..

 

5. Hajamielisyys

Ehkä yleisin syy liian tavaran kerääntymiseen on yksinkertaisesti hajamielisyys. Hektisessä arjessa helposti unohdamme mitä kaikkea omistammekaan, kun vaatteet ja tavarat tulee pikaisesti vain sullottua eri hyllyihin ja kaappeihin. Pian kaikki paikat ovat täynnä tavaraa, mutta tarvittavat asiat on hukassa.

Ratkaisu ongelmaan!

Yksinkertaisinta olisikin siis tarpeettomien tavaroiden kierrätys heti. Fidan kautta teet sen helpoiten, sillä Fida hakee ilmaiseksi kaikki isoimmat tavaraerät ja huonekalut kotioveltasi yhdellä puhelinsoitolla! Myös myymälät ottavat vastaan lahjoituksia aukioloaikoina, tai vaihtoehtoisesti voit vaatelahjoituksesi jättää kierrätyslaatikoihin pusseissa.

Ylimääräisten vaatteiden ja tavaroiden lahjoittaminen on nopein tapa saada koti siistiksi. Samalla saat hyvän mielen, kun tuet hyväntekeväisyyttä!

Käy sivuilla ilmainennoutopalvelu.fi tai soita numeroon 09 566 00 200 (arkisin klo 9-20, lauantaina 10-17)

Voit myös lähettää tekstiviestin NOUTO numeroon 16155.