Ajankohtaista

Mökkikauden avajaiset: viisi asiaa, joita haluat hankkia kesäasunnolle

Mökkihankinnat kirpputorilta Fida

Koko talven se on odottanut paluutasi – oma ihana kesämökki. Tai vaikka suvun yhteinen, tai ystäviltä lainattu. Mökillä on ihanaa, ja vielä auvoisampaa on, kun saa hankkia kesäkauden aluksi mökille jotain pientä ja uutta. Lue vinkkimme mökkihankintoihin.

1. uudet verhot piristävät myös järvimaisemaa

Mökin sisustustyyli muodostuu yleensä siitä, mitä sattuu ylimääräisenä kotoa löytymään. Mitä jos ihastelisit maisemaa tänä kesänä varta vasten mökin ikkunaan valittujen verhojen kehystämänä? Mökkitunnelma kestää iloisempaakin väri-iloittelua, mutta vaaleat neutraalit verhot taas tekevät tilaa maisemalle.

2. vieraslakanat ja pyyhkeet

Ystävät ja sukulaiset on mukava kutsua vierailulle, kun mökillä on muutama ylimääräinen lakanasetti odottamassa. Mökkilakanoiksi kannattaa ostaa kirpparilta pehmeitä ja kunnollisia lakanoita, jotka kestävät pesua. Eriparisuus ei mökillä haittaa, ja usein käyvät vieraat voivat tunnistaa omat peittonsa heille varta vasten valituista lakanoista.

3. ulkopelivälineitä

Kun internet lakkaa toimimasta (onneksi), tulee vietettyä aikaa pihapelien parissa. Vie tänä kesänä mökille uusia pelivälineitä, niin on taas aihetta järjestää eeppisiä turnauksia! Tuskin mikään voittaa maastokrokettia hyvässä seurassa, vailla kiirettä.

4. terassikalusteita, jotka kestävät säätä

Harvassa ovat ne päivät, kun mökillä vietetään aikaa sisällä. Siksi ulkokalusteisiin kannattaa satsata. Hyväkuntoisia, säätä kestäviä kalusteita löydät kätevästi myös kirppiksiltä, etenkin näin alkukesästä. Mökkitunnelmaan kuuluu rento eriparisuus, joten puutarhatuolejakin voi ostaa, vaikka yksittäisiä kappaleita, mitä sattuu löytymään.

5. Perhosbaari

Parhain vinkkimme mökkituliaiseksi, vaikka itselle: tee perhosbaari terassilaisten iloksi. Perhosbaari on käytännössä mikä tahansa astia, jossa on perhosia houkuttelevaa nestettä. Pitämällä perhosbaarin lähellä, pääset nauttimaan kesäisestä perhosten lepattelusta  Lue perhosbaarin rakennusohje  vanhasta kakkuvuoasta täältä: https://www.menolippumaalle.fi/perhosbaari-vanhasta-kakkuvuoasta/