Ajankohtaista

Neljä vinkkiä talviretkeen kirpparin kautta

talviretki kirpputorin kautta kerrospukeutuminen

Kun valo lisääntyy, rapsakka pakkassää houkuttelee lähtemään ulos. Talviretki metsässä hyvässä seurassa on takuuvarma tapa virkistyä. Lue vinkkimme onnistuneeseen talviretkeen kirpparin kautta.

  1. Talviretkellä pukeudutaan kerroksittain

Liikkuessa tulee helposti liian kuuma, jos on valinnut superpaksun päällimmäisen kerroksen. Taukopaikalle pysähtyessä taas paleltaa. Pukeudu moneen ohuempaan kerrokseen vaatteita, niin voit lisätä ja vähentää tarpeen mukaan.

Valitse alimmaksi kerrokseksi tekokuitua tai merinovillaa oman lämmönsäätelyn mukaan. Pue väliin tarvittava määrä villaa tai fleeceä, ja päällimmäiseksi ohuesti topattu, sään kestävä kuorikerros. Muista suojata pää ja kädet huolella, sillä ne haihduttavat suuria määriä lämpöä.

  1. Eristä kylmä pois taukopaikalla

talviretki kirpputori

Taukopaikalla ja karttaa tutkiessa on tärkeää pitää itsensä lämpimänä. Kaiva siis ylimääräinen villapaita tai taukotakki päällesi ja istu istuinalustan tai viltin päälle. Kylmä hiipii helposti penkistä tai hangesta läpi vaatekerrosten. Eristämiseen käy esimerkiksi pala vanhaa retkipatjaa tai jumppamattoa, joita löydät myymälöistämme.

  1. Kuppi kuumaa kruunaa talviretken

Lämmintä juomaa kannattaa pakata valmiiksi termariin, vaikka tarkoituksena olisikin viettää taukoa tulilla. Nuotion kasvamista odotellessa voi hörppiä lämpimikseen kahvia tai kaakaota, ja lämmittää itsensä sisäpuolelta jo valmiiksi. Luottomuki on käyttäjänsä näköinen. Osa valitsee kevyen muovikupin, toiset taas kestävän emali- tai tinakupin. Perinteinen kuksa on helppo pitää puhtaana ja taatusti ekologinen valinta, ja sillä onkin oma fanaattinen kannattajakuntansa.

Myymälöistämme löydä termospulloja ja mukeja moneen makuun talven retkiä varten.

  1. Tarjoa kaverillekin

Talviretkeily on mukavinta, kun on hyvää seuraa. Ota siis mukaan ystävä, jolle voit kaataa kupposen kuumaa uudesta termaristasi. Valitkaa retkikohde omien mieltymystenne mukaan. Retkelle voi lähteä vaikka lähipuistoon jos patikointi ei nappaa, tai heittää reipas lenkki ulkoilualueella tai metsässä. Matka (lue: hyvät eväät) on tärkeintä, ei päämäärä.