Ajankohtaista

Opiskelija, tee uuden kodin hankinnat edullisesti kirpputorilta

opiskelijalle kirpputorilta

Joka syksy tuhannet uudet opiskelijat muuttavat ensimmäiseen omaan kotiin, ja lukuisat muutkin vaihtavat asuntoa. Tarpeelliset tavarat ja sisustustuotteet kannattaa uuteen kotiin kannattaa hankkia kirpputorilta, koska se on edullista ja ekologista.

Kodintekstiilit: verhot ja matot

Opiskelija-asunnon tyyliin kuuluu tietty askeettisuus, ainakin aluksi. Harvalla on jemmassa kaikki mahdollinen, mitä tarvitaan kodikkaaseen kotiin. Verhot ja matot tuovat sisustukseen lämpöä, saavat vetoisat lattiat tuntumaan lämpimämmiltä ja suojaavat katseilta. Lisäksi niillä voi tuoda persoonallista tyyliä sisustukseen. Iloisen värikästä vai hillityn pelkistettyä? Mitä sinä suosit?

Huonekalut kirpputorilta

Moni opiskelija viettää suuren osan päivästä kampuksella. Luentojen jälkeen voi vetäytyä kirjaston lukusaleihin jatkamaan opiskelua, ja sieltä voi siirtyä suoraan harrastuksiin. Opiskelijakämppä saattaa toimia pelkkänä nukkumatukikohtana, mutta joskus on mukavaa kutsua kavereita kylään istumaan iltaa. Sitä varten kannattaa hankkia mukava sohva ja tukeva pöytäryhmä, jos tila sallii. Edullisimmin teet hankinnat kirpputorilta. Fidalta voit ostaa huonekaluillesi kätevästi myös kuljetuksen.

Perusastiasto

Kahvikuppeja ja juomalaseja, muutama lautanen ja aterimia – perusastiaston ei tarvitse olla kovin laaja, kunhan pystyy tarjoamaan kavereillekin iltateetä tarvittaessa. Pienen astiaston etuja on se, että jos joutuu tiskaamaan käsin, ei tiskivuori koskaan muutu kovin valtavaksi!

Hanki ensimmäiseen omaan kotiin pieni astiasto, joka palvelee juuri sinun tarpeitasi ja vastaa sinun persoonallisuuttasi. Kirpputoreilta löydät laajan valikoiman eri vuosikymmenien astioita, ja niiden joukosta takuulla omat suosikkisi.

 

Perusvälineet ruoanlaittoon kirpputorilta

Ruoanlaitto opiskelijaboksissa vähillä välineillä vaatii luovuutta. Hanki ainakin keskikokoinen paksupohjainen teräskattila tai kaksi, kannellinen paistinkasari ja uunin kestävä vuoka. Pari erikokoista leikkuuveistä, leikkuulauta, paistinlasta ja iso lusikka. Näillä perusvälineillä teet jo suuren osan perusruokalajeista.

Jos innostut kokkaamaan erikoisempia välineitä vaativia ruokalajeja, kannattaa käydä kiertämässä kirpputorilla ennen kalliimpia hankintoja. Sushisetit, lokerolliset tapastarjottimet ja fonduepadat tuntuvat olevan hetken hankintoja, jotka tuodaan lopuksi kirpputorille hyväkuntoisina seuraavan gourmet-intoilijan löydettäviksi.