Ajankohtaista

Persoonallisen kodin tunnelmanluojat

retron ja vintagen ystävän tärppilista

Koti saa heijastaa asukkiensa persoonallisuutta, eletyt vuodet tulevat esiin kerroksellisuutena. Muistoesineet, hauskat yksityiskohdat ja oman itsen näköiset ratkaisut tekevät kämpästä kodin. Lue vinkkimme persoonallisen kodin tunnelmanluojiksi.

Värikästä retroa hallittuna kokonaisuutena

Mummolta peritty emalikulho ansaitsee paikkansa keittiön hyllyn kuningattarena. Se sopii kauniisti modernimpien käyttö- ja koriste-esineiden rinnalle, tai voit koota iloisimman retrokokoelmasi omalle hyllylleen. Muistojen esineet voivat olla vaikka maitokannuja suvun navetasta, peltipurkkeja, kahvimyllyjä tai siroja kahvikuppeja.

 

Viherkasvien asettelu

Sisustustrendeissä on juuri nyt pinnalla viidakkomainen viherkasvien runsaus, mutta jo yksikin kasvi tuo eloa kotiin. Viherkasveille voit valita suojaruukuksi melkein mitä tahansa paperipussista vanhoihin saappaisiin, ja kasvien ryhmittely jakkaroiden, pikkupöytien ja kukkatelineiden avulla on todellista silmänruokaa sisustajalle.

 

Etnohenkisiä sisustustekstiilejä

Ehkä et ole itse neuvotellut maton hinnasta kahta tuntia marokkolaisessa basaarissa teetä nauttien, mutta voit silti nauttia etnohenkisen maton tuomasta rennosta tunnelmasta kodissasi. Tai ripustaa seinällesi afrikkalaisen batiikkitaulun ja loikoilla värikkäiden tyynyjen päällä parvekkeella. Skandinaavisen pelkistetyn sisustuksen keskellä yksittäiset tuulahdukset maailmalta piristävät tunnelmaa kummasti.

 

DIY kukkaruukun uudistaminen tee-se-itse-vinkki

Päivitä kukkaruukut helposti kodin tunnelmaan

Punasavisen kukkaruukun voi maalata spraymaalilla tai askartelumaalilla, päällystää decoupage-lakan avulla tai vaikka napeilla. Lue vinkkimme kauniiden kukkaruukkujen loihtimiseen.