Ajankohtaista

Retron ja vintagen ystävän kirpputoritärpit

retro ja vintage peltipurkit

Retron ja vintagen ystävän kannattaa suunnata kirpputoreille etsimään kaikuja menneisyydestä. 50-70-luvun tavaroista ovat jäljellä ne, jotka on tehty kestämään käyttöä ja joiden muotoilu on miellyttänyt silmää jo monina aikakausina. Retroklassikot ovat siksi sijoittamisen arvoisia.

 

retron ja vintagen ystävän tärppilista

 

50-luvun kapeajalkaiset huonekalut

 

Kapeajalkaiset huonekalut ovat tehneet paluun myös uustuotantoon, ja näyttävät pitkän laatikkomaisen trendin jälkeen taas ihanan keveiltä ja moderneilta. Etsi nyt etenkin sohvapöytiä, pinnatuoleja kukkapöytiä ja tiikkipuisia senkkejä.

 

retro ja vintage emali

 

Emaliastiat tuovat tuulahduksen mummolasta

 

Emali on kevyttä ja kestävää, ja sitä löytyy toinen toistaan ihanammissa kuoseissa. Ruoanlaittoon ja syömiseen voi vanhoista emaliastioista käyttää vain niitä, joiden pinta on ehjä, mutta vaikkapa ruukunsuojiksi kelpaavat myös pinnaltaan rikki menneet aarteet.

Kotimainen 50-70-lukujen emali on himoittua keräilytavaraa. Etsi esimerkiksi Pehtoori-kahvipannua ja Finelin emalikattiloita.

 

 

Kotimekko on ajaton, tyylikäs ja mukava

 

Kotimekko, edestä napitettava vaatekappale, jossa yhdistyvät mukavuus ja käytännöllisyys (yksi vaate päälle, ja olet valmis!). Hae persoonallisuutta pukeutumiseesi räväkällä retrokuosilla tai etsi hillitympää värikarttaa. Siisti kotimekko yhdistettynä sukkahousuihin on toimisto- ja jopa juhlakelpoinen vaate, eikä tarvitse kärsiä puristavasta vyötäröstä.