Ajankohtaista

Seinäjoki – kotimaanmatkailu osa 4

Törnävä

Törnävä koski, Seinäjoki. Kuva: Jukka Risikko ©Seinäjoen kaupunki

Lakeudella tapahtuu monen moista ympäri vuoden, ja koska alueella on lyhyet välimatkat, kannattaa seutua tutkia laajemminkin. Seinäjoki on Alvar Aalto -faneille hyvä kohde.

Seinäjoen Fida on siisti pikkukirppis, jossa on mukavat myyjät ja tavarat järjestyksessä.

Fida secondhand Seinäjoki
Seinäjoen Fida sijaitsee keskustassa Keskuspuiston lähellä, vain 600 metrin kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Asiakkaamme mukaan myymälä on siisti pikkukirppis, jossa on mukavat myyjät ja tavarat järjestyksessä.

Herkuttelijalle
  • Valkoinen Puu on suosittu kahvila, eikä ihme, sillä niitä löytyy kolme kappaletta Suomesta, Seinäjoelta, Kauhajoelta ja Tampereelta. Kakkuvitriinissä on mansikka-britasta lähtien jos monenmoista herkkua. Kahvilasta saa myös lounasta.
  • Ylistarossa sijaitseva Kriikun Myllykaffila on miljööltään tunnelmallinen kahvila. Heinäkuussa tarjolla on myös keittolounasta.
  • Visit Seinäjoen ravintolavinkit
Lasten kanssa

Seinäjoella ja sen ympäristössä on paljon tekemistä lapsiperheille:

  • Lastenreitti Oravapolku on mukavan lyhyt, alle kilometrin pituinen ja esteetön luontopolku, minkä varrella voi piipahtaa askartelu- ja satuladossa sekä oravalaavulla.
  • Wanha Markki on suosittu kohde, jossa on eläinten vanhainkoti, polkuautoja ja 1800-luvun tuvassa sijaitseva tupakaffila, jossa voi nauttia herkkuja.
  • Liikennepuistossa alle 12-vuotiaat lapset voivat opetella liikennesääntöjä polkuautoja ajaen. Puiston vieressä sijaitsee myös fiilispuiston pelivälinelainaamo.
  • Alahärmässä, 40 kilometria Seinäjoelta, sijaitseva Elämyskeskus PowerPark on monen lapsen yksi kesän kohokohdista. Myös PowerPark on rajoittanut puiston kävijämäärää, joten kannattaa varata liput ennakkoon.
Luontokohteet

Muut elämykset

  • Alvar Aalto on suunnitellut Seinäjoelle lukuisia kohteita. Lue lisää täältä.

Täällä näet kattavan listauksen top 12 vierailukohteesta (Visit Seinäjoki)


Fida secondhand on suuri kotimainen hyväntekeväisyysmyymäläketju. Löydät meiltä vaatteita, huonekaluja, harrastustarvikkeita ja sisustustavaroita – edulliseen hintaan. Myymälöissämme käy vuosittain lähes miljoona onnellista asiakasta. Fidalla on 22 myymälää ja yksi outlet Suomessa, 13 eri paikkakunnalla. Fidan tuotot käytetään Fida Internationalin tekemään työhön. Rakennamme maailmaa, jossa jokaisella on toivo ja tulevaisuus.