Ajankohtaista

Syysretken aika! Hanki retkivarusteet kirpputorilta

luontoretkelle kirpputorin kautta

Kuulaat syyssäät houkuttelevat nauttimaan ulkoilmasta. Oikeilla varusteilla teet ulkoilusta vieläkin nautinnollisempaa. Lue vinkkimme retkivarusteiden hankkimiseen kirpputorilta.

Kunnon reppu

Kanna retkeilykamasi kunnon repussa. Sellaisessa, jossa on leveät olkahihnat, hengittävä tuki selälle ja tarvittaessa säädettävä lantiovyö. Varmista reppua kirpputorilta ostaessasi, että vetoketjut toimivat ja että repussa on riittävästi sivutaskuja ja lokeroita omaan käyttöösi.

Kunnon reppu saa painavankin taakan tuntumaan kevyeltä.

Termari ja mukeja

Syyssäillä lämmin juoma tekee hyvää patikoinnin lomassa. Pakkaa siis mukaan riittävän suuri termari ja mukeja. Toinen vaihtoehto on kantaa mukanaan keittovälineet ja retkikeitin, mutta termospullosta nautittu kaakao lämmittää takuulla nopeasti.

Sadetakki

Ilman kunnon säänkestäviä vaatteita ei enää syksyllä kannata metsäretkelle lähteä. Sadekuurot tulevat nopeasti ja tuntuvat kylmiltä, joten on viisautta pakata reppuun kunnon sadetakki. Jos hehkuvassa ruskametsässä nautiskelu muuttuu yllättäen tasaharmaaksi rämpimiseksi, pirteän värinen sadetakki paitsi suojaa sateelta, myös piristää mieltä.

Lämmin villapaita

Kävellessä pysyy kyllä lämpimänä, mutta taukoa pitäessä tulee helposti kylmä. Lämmin paita kannattaa siis kaivaa esille, kun pysähtyy. Luonnonmateriaalit, kuten villa, ovat hyvä valinta, koska villapaita pysyy myös kosteana lämpöisenä, eikä siitä irtoa pesussa vesistöön mikromuoveja. Jos retkirepun paino on ongelma, ovn fleecepaita villaa kevyempi valinta. Kirpputorin villapaidoissa näkyy käsityön jälki ja menneiden aikojen tunnelma. Laadukas villapaita kestää useamman ihmisen käytön, ja kuluvista kohdista sitä voi paikata.