Ajankohtaista

Taidetta ja vanhoja valokuvia kirppikseltä

taide ja vanhat valokuvat kirpputorilta

Kaipaatko kotiisi vanhanajan tunnelmaa, ajattomia sisustusesineitä ja tuulahdusta menneestä? Kirpputorit ovat erinomainen paikka etsiskellä taidetta ja koriste-esineitä menneiltä vuosikymmeniltä. Huonokuntoisesta taulusta voit säilyttää koristeelliset kehykset, tai käyttää sitä materiaalina omien ideoidesi toteuttamiseen.

Öljyvärimaalaukset kestävät aikaa

Venevaja suomalaisessa järvimaisemassa lienee eniten maassamme maalattu sielunmaisema. Huolella maalattuja, laadukkaita metsä-, järvi- ja peltomaisemia löytyy myös kirpputoreilta monessa koossa ja väriskaalassa. Mielenkiintoisia maalauksista tekee erityisesti maalausvuosi ja tekijä. Tarkista maalausta hankkiessasi, ettei maali ole lohkeillut.

Mustavalkovalokuvat henkivät vanhanajan tunnelmaa

Kuva tuntemattomasta helsinkiläisestä viiksekkäästä ylioppilaasta pahvikehyksissä koristamassa makuuhuonetta, tai oululaisesta painiseurasta 1900-luvun alusta olohuoneen paraatipaikalla. Valokuvat olivat sata vuotta sitten harvinaista ja arvokkaita hankintoja, ja kuvissa esiinnytään vakavamielisesti. Nykyisen loppumattoman kuvavirran aikana ne edustavat harkittua kauneutta ja pysyviä muistoja. Jos kuvia omasta suvusta ei löydy, kannattaa etsiskellä vanhoja valokuvia kirpputorilta. Niiden kehystäminen kauniisti antaa muistoille uuden elämän.

Taidelasi ja -keramiikka ovat keräilijöiden ikisuosikkeja

Kotimainen taidelasi ja -keramiikka kestää aikaa ja sopii moneen sisustukseen. Keräilijän aarreaittana kirpputori on mitä verrattomin. Parhaimmat löydöt on Fidalla asetettu vitriinipaikkaan, josta niitä on helppo käydä bongailemassa. Myös tuntemattomampien käsityötaiteilijoiden taidonnäytteet löytävät Fidalta uuden kodin.