Ajankohtaista

Tampere – kotimaanmatkailu osa 1

Pispala

Pispala. Kuva: Laura Vanzo ©Visit Tampere

Suomen yksi parhaimmista kesäkohteista on monipuolinen Tampere, jossa riittää tekemistä niin kirpputorien, ulkoilun kuin herkuttelun saralla.

Tampereelta löydät peräti kolme Fida secondhand-myymälää hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Myymälöistä kaksi sijaitsee ydinkeskustassa, ja Lielahden myymälä sijaitsee noin 7 kilometrin matkan päässä.

Tampereen Fida secondhand-myymälät

Fida secondhand Lielahti
Kun siirryt keskustasta Lielahteen, näet samalla Suomen pisimmän maantietunnelin. Näsijärven upeat maisemat kera Näsinneulan kruunaavat matkanteon. Lielahden Fida-myymälä on iso, ja täällä teet varmasti ainutkertaisia, kesäisiä löytöjä monipuolisesta valikoimasta. Myymälässä on tällä hetkellä esillä paljon kauniita kesämekkoja upeissa kuoseissa ja väreissä aina arkisista trikoomekoista näyttäviin juhlamekkoihin. Löydät myös runsaasti laadukkaita merkkivaatteita, joille on varattu oma tilansa sekä miesten että naisten osastolla.

Fida secondhand Kuninkaankatu
Kuninkaankadun Fida sijaitsee kadun puolivälissä. Kuninkaankadun eteläosassa on muun muassa katuruoastaan tunnettu Laukontori ja pohjoisosassa historiallinen Finlaysonin tehdasalue ja tunnelmallinen Tallipiha. Kaikki ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Fida secondhand Tammela
Tammela on Tampereen sydän. Kaupunginosa on täynnä pieniä putiikkeja ja kirpputoreja, joten miksipä et poikkeaisi ensin Fidalla ja jatka sitten matkaa Tammelan ytimeen? Tammelassa on myös iso leikkipuisto, Emil Aaltosen leikkipuisto, Tammelantorin vieressä.

Herkuttelijalle
 • Tammelantorilla myydään niin kala-annoksia, mustaamakkaraa, raikkaita salaatteja, jäätelöä kuin mansikoitakin. Torilla voit tehdä myös kirpputorilöytöjä, sillä kuka vaan voi ostaa itselleen kirpputoripaikan ja pistää myyntipöydän pystyyn toripäivän ajaksi.
 • Tampereen kauppahalli tarjoaa jokaiselle jotakin, on purilaisia, kotiruokaa, ranskalaisia herkkuja, leipomotuotteita ja tuoreita vihanneksia sekä marjoja.
 •  Pyynikin näkötornissa myydään maan kuluja munkkeja. Ne ovat todellakin maineensa veroisia.
 • Visit Tampereen vinkit syömiseen ja juomiseen
Lasten kanssa
 • Emil Aaltosen leikkipuisto Tammelassa ja Pikku Kakkosen puisto Koskipuistossa tarjoavat loistavat puitteet perheen pienimmille. Sorsapuisto on myös suosittu leikkipuisto Muumimuseon läheisyydessä.
 • Muumimuseo on kaikenikäisille sopiva museo, ainutlaatuinen koko maailmassa.
 • Särkänniemi  ja Koiramäen eläinpuisto avaavat ovensa 13.6.  Asiakasmäärää rajoitetaan, joten kannattaa ostaa lippu etukäteen ja tehdä ennakkovaraus ennen puistoon menemistä.
 • Viikinsaari on myös mukava päiväretkikohde uimarantoineen ja luontopolkuineen, saareen on laivayhteys Laukontorilta.
Sorsapuisto. Kuva: Laura Vanzo ©Visit Tampere
Luontokohteet
 • Pyynikki, ja Pyynikinharju, maailman korkein soraharju, on loistava kohde ulkoiluun. Pispalan portailta on näkymä sekä Pyhä- että Näsijärvelle. Harjun eteläpuolella sijaitsee Pyynikin uimaranta.
 • Tampere on täynnä kauniita, helposti saavutettavia puistoja, kuten Sorsapuisto, Koskipuisto, Hatanpään arboretum ja Näsinpuisto.
 • Pyöräily Näsi- ja Pyhäjarven ympäri on oiva tapa tutustua järviseutuun ja kauniiseen pirkanmaalaiseen luontoon. Katso myös Bike & Boat -vaihtoehto.
Älä unohda näitä elämyksiä
 • Suomen ensimmäinen Roof walk -kattokävely Finlaysonin alueella kannattaa kokea, jos haluaa uutta perspektiiviä lomailuun.
 • Pyynikinharjulla voi päästä myös korkeuksiin, seikkailupuisto Flowpark Varalassa.

Täällä näet kattavan listauksen eri kesätekemisistä Tampereella (Visit Tampere) 


Fida secondhand on suuri kotimainen hyväntekeväisyysmyymäläketju. Löydät meiltä vaatteita, huonekaluja, harrastustarvikkeita ja sisustustavaroita – edulliseen hintaan. Myymälöissämme käy vuosittain lähes miljoona onnellista asiakasta. Fidalla on 22 myymälää ja yksi outlet Suomessa, 13 eri paikkakunnalla. Fidan tuotot käytetään Fida Internationalin tekemään työhön. Rakennamme maailmaa, jossa jokaisella on toivo ja tulevaisuus.