Ajankohtaista

Viisi vinkkiä liikunnan aloittamiseen kirpparin kautta

Vielä ehtii lunastaa uudenvuodenlupauksia, ja aloittaa uuden harrastuksen. Talven lumikelit kannattaa hyödyntää niin kauan, kun niitä riittää. Kokosimme vinkit liikunnan aloittamiseen kirpparin kautta.

1.Harrastusvälineet lumelle

Suksipaketteihin, lasketteluvälineisiin ja luisteluvarusteisiin saa kulumaan runsaasti rahaa, jos kaiken ostaa uutena. Samalla monet meistä aloittavat ja lopettavat harrastuksia yhtä nopeasti, ja hyväkuntoisia talviurheiluvälineitä jää käyttämättä. Etenkin lasten sukset ja luistimet vaihtavat tiheään omistajaa jalan kasvaessa. Myymälöistämme löytyy harrastusvälineitä kierrätettynä moneen makuun ja käyttötarkoitukseen.

2.Harrastusvälineet sisälle

Vaihteleva talvisää houkuttelee osan porukasta keskittymään sisällä oleiluun. Liikuntaa on mahdollista harrastaa myös omassa olohuoneessa, kun välineet ovat kunnossa. Jumppapallolla ja -kuminauhalla saa helposti hien pintaan. Käsipainoja ja kahvakuulia kannattaa etsiskellä haban kasvaessa isommilla painoilla ensin kirppikseltä.

3.Välineet ja tarvikkeet ulkopeleihin ja leikkeihin

Jääkiekkomailat, pulkat, liukurit ja lumilapiot – monenmoista tarvitaan, kun lumikelit yllättävät! Lumiukkojen ja lumilinnojen rakentelu on hyvää hyötyliikuntaa lapsiperheellisille, ja miksei sitä aikuistenkin kesken lähtisi pulkkamäkeen. Punaiset posket ja leveä hymy on taattu.

4.Lämpimät vaatteet talven harrastuksiin

Talvinen ulkoilu vaatii pientä panostusta vaatteisiin ja asusteisiin. Laskettelupuvut ja toppatakit löydät hyväkuntoisina ja edullisesti myös kirpputorilta. Lumitouhuihin parhaiten soveltuvat henkselilliset toppahousut, joissa on lumilukot lahkeissa. Vaatteiden kooksi kannattaa valita mieluiten reilu kuin nafti. Näin alle mahtuu lisävaatekerroksia kovilla pakkasilla.

5.Liikuntaa se on kauppojen kiertelykin

Jos hikiliikunta ja talven sääolosuhteet eivät innosta kirmailemaan lumessa, liikuntaa se on kauppojen kiertelykin. 10 000 askelta päivässä on laskennallinen suositus riittäväksi arkiliikunnaksi. Se tulee täyteen kirppiksiä kierrellessä ihan yllättäen. Tervetuloa, meillä on lämmintä ja kuivaa.