Ajankohtaista

Vinkkilista laadun metsästäjälle – näin tunnistat laadukkaan tuotteen kirpparilla

Jos haluat tehdä pitkäaikaisia hankintoja myös kierrätettynä, kiinnitä huomio vaatteiden ja tavaroiden materiaaleihin. Teimme vinkkilistan laadusta tinkimättömälle kirppistelijälle.

Laadukkaat farkut kestävät aikaa

Farkkukangas tehtiin alun perin työvaatteisiin ja kestämään kulutusta. Vahva 100 % puuvillainen laatudenim kestää aikaa, kuluu kauniisti ja muuttuu käytössä vain mukavammaksi. Valitessasi farkkuja kurkista siis vaatteen materiaalitietoihin: mitä vähemmän puuvillan joukossa on joustoa tuovaa elastaania, sitä kestävämmästä kankaasta on kyse. Tasaiseksi värjätty kangas, johon ei ole tehty kemiallisia tai mekaanisia kulutuskäsittelyjä on myös kestävämpi, kuin jo tehtaalla kulutettu.

>> Lue aiheesta lisää Outi Les Pyyn blogista

Huonekalut – kalustelevy vai kokopuu

Kalustelevystä tehdyt huonekalut ovat pinnaltaan helppohoitoisia ja siirrettäessä kevyitä, mutta kalustelevypinta ei siedä muokkausta ja sitä on hankala korjata. Jos etsit pitkäikäisiä kalusteita, tähtää massiivipuisiin tai vahvasta mdf-levystä tehtyihin. Massiivipuisia kalusteita voi hioa, lakata, korjata ja maalata tarpeen mukaan, ja niiden korjaaminen maksaa vaivan.

Materiaali, jossa puun syyt ovat näkyvissä ja tunnusteltavissa, on tietysti helppo tunnistaa puuksi, mutta maalatut kalusteet ovat vaikeampi kysymys. Kokopuisen huonekalun tunnistaa parhaiten painosta. Raskas materiaali on myös kestävyyden takuu.

riihimäen lasi designlasi

 

Lasiesineet ovat keräilijöiden ikisuosikki

Riihimäen lasi, Iittala ja Karhula kuuluvat kotimaisen lasin keräilijöiden suosikeihin. Fidan henkilökunta tunnistaa arvolasin lahjoitustavaran joukosta ja siirtää ne näytille vitriineihin, joista löytöjä on helppo tehdä. Laatulasin etsijän kannattaa opiskella aihetta ennen ostopäätöstä: nettiforumeilta löytyy paljon tietoa lasidesignista siitä kiinnostuneille.

Laadukas nahka kestää kunnossa ja muodissa

Laadukas nahkatakki on muodin tuulissa kestävä luottovaate. Aito nahka vanhenee kauniisti, ja sitä pystyy hoitamaan nahanhoitoaineilla. Kunnon nahkakenkä kestää useamman pohjanvaihdonkin, jos urat kuluvat ja kenkä muuttuu liukkaaksi. Aidon nahkakengän tunnistat materiaalimerkistä. >> http://www.nahanhoito.fi/