DIY-vinkki

Lehtipainanta kangastekstiiliin
Lehtipainanta kangastekstiiliin

Kirpputoreilta löytyy runsaasti sisustusesineitä, kuten tyynynpäällisiä, mattoja ja pöytäliinoja, joihin saat pienellä ehostuksella täysin uuden ilmeen. Jos tekstiilien pohjaväri miellyttää, voit taikoa niihin helposti personallisen säväyksen kankaanpainannalla. Tämä ohje soveltuu myös kokemattomille tuunaajille, sillä sabluunan tarjoaa luonto!

1. Tarvitset näitä:

– Uudistettava tekstiili
– Kangasväri
– Pensseli
– Puiden tai pensaiden lehtiä

2. Suojaa alusta, jolla painat kangasta. Jos painettavassa tekstiilissä on kaksi kangasta päällekkäin, esimerkiksi tyynynpäällisessä, laita suojapaperi kankaiden väliin.

Maalaa lehden nurja puoli kangasvärillä. Maalia täytyy olla reiluhkosti, mutta niin ettei sitä pursua painettaessa yli, sillä ylijäävä maali tekee kankaan suttuisen näköiseksi.

3. Paina lehti kankaalle haluttuun kohtaan. Kun lehti on paikoillaan, laita sen päälle puhdas paperi ja painele paperin läpi lehden jokaista kohtaa, jotta väri tarttuu kankaaseen. Paina niin monta kuviota kuin haluat.

4. Anna maalin kuivua hyvin. Huomioithan, että monet kangasvärit kiinnittyvät pesunkestäväksi kankaaseen vain silittämällä.

Aika: 30 minuuttia
Hinta: Tyynyliina Fidalta 3 euroa, kangasväri 4 euroa.