Kierrätys

Kierrätys

Jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa kaatopaikoille päätyvän jätteen määrään. Fida secondhand-myymäläverkoston kautta noin 350 000 kiloa vaatetta saa uuden kodin joka vuosi.   

Osta kirpputorilta, vie kirpputorille 

Kirpputorilla asioiminen on aina ekoteko. Vuodenaikojen vaihtelu, elämäntilanteiden muutos, lasten kasvaminen ja vaihtelunhalu ovat kaikki syitä, jonka vuoksi suomalaisissa kodeissa jää vuosittain miljoonia hyväkuntoisia tavaroita ja vaatteita käyttämättömiksi.  

Kun ylimääräiseksi jäänyt vaate tai esine löytää uuden kodin, säästyy huomattava määrä raaka-aineita ja energiaa uuden tuottamisesta. Säästetty energia on kaikista ympäristöystävällisintä energiaa!   

Toisen roska on toisen aarre  

Jokainen voi vaikuttaa oman lähiympäristönsä tilaan ennaltaehkäisemällä kaatopaikalle päätyvän jätteen määrää. Otamme vaate-, tavara- ja huonekalulahjoituksia vastaan kaikissa Fida secondhand-myymälöissämme niiden aukioloaikoina. Tämän lisäksi ilmainen noutopalvelumme hakee pääkaupunkiseudulla tavaroita päivittäin eteenpäin myytäväksi. Fida secondhand on valtakunnallinen 26 myymälän ketju, joka tarjoaa mahdollisuuden vaivattomaan vaatteiden, esineiden ja huonekalujen kierrätykseen Etelä-Suomesta Keski-Suomeen. Vanhojen tavaroiden lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen sopii erityisesti niille, joilla ei ole aikaa tai halua etsiä tavaroille uutta kotia, mutta haluaa panostaa kierrättämiseen ja sitä kautta vaikuttaa ympäristön elinvoimaisuuteen.  

Kun itselle vanha vaate tai esine ei enää miellytä, sille kannattaa etsiä uusi koti. Moni on jo oivaltanut, että itselle tarpeeton on usein jollekin toiselle tarpeellinen. Kirpputoritoiminta on nykyään suosittua, eikä tietyn tavaran käytettynä löytämiseen tarvitse nähdä niin paljon vaivaa kuin aiemmin. Jokaisessa Fida secondhand-myymälässä on kattava valikoima monenlaisiin tarpeisiin sopivia vaatteita, esineitä ja huonekaluja. Valikoimaamme voit tutustua tarkemmin täällä. Kirpputoreilla kierrättämisen onnistumiseen jokainen henkilö on avainasemassa. 

Samalla kun viet vanhaa tavaraa kirpputorille, kannattaa vilkaista, löytyisikö sieltä sinun tarpeisiisi sopivia vaatteita tai esineitä, joita ei tarvitsisikaan ostaa uutena. Fidan kautta kierrätetyn tavaran myyntitulo tukee myös työtämme heikossa asemassa olevien lasten ja nuorten auttamisessa.

Löydä lähin myymäläsi tai lähin vaatekeräyslaatikkosi

Lue lisää Fidan avustustyöstä