Haavoittuville naisille keinoja elämästä selviytymiseen

Hanna-Maria Seppälä osallistui Fidan Usko tai älä -kampanjaan ja lahjoitti Fidan Hakaniemen myymälään puvun, joka hänellä on ollut päällään Linnan juhlissa.

“Pitää ajatella koko maailmaa meinä ja koen tärkeänä, että koko maailmassa voitaisiin hyvin. Silloin se tarkoittaisi sitä, että me täällä Suomessa voidaan hyvin.”

Apua haavoittuville naisille

Bhutanissa haavoittuvat naiset, jotka ovat pääosin perheväkivallan uhreja, tarvitsevat kipeästi keinoja itsensä ja lastensa elättämiseen. Naiset etsivät neuvontaa, psykososiaalista tukea ja oikeudellista apua, jota Fida järjestää kumppanijärjestönsä RENEW:in (Respect, Educate, Nurture and Empower Women) kautta naisille.

Hankkeen ansiosta Bhutanissa on taitavia koulutettuja paikallisia käsityöohjaajia sekä satoja naisia, joiden toimeentulo on parantunut ompelu-, kudonta- ja kirjonta-taitojen sekä inkiväärimakeisten valmistuksen myötä. Myös naisten omanarvontunto on parantunut heidän saamansa positiivisen palautteen ja paremman toimeentulon kautta.

Miten lahjoittaminen toimii?

Kun olet vienyt ylimääräiseksi jääneet vaatteesi tai tavarasi Fidan myymälään tai keräyslaatikkoon, tuotteet lajitellaan ja hinnoitellaan. Tämän jälkeen tuotteet lähtevät eri puolelle Suomea Fidan secondhand -liikkeisiin myytäväksi, josta ne saavat itselleen uuden kodin. Lahjoittamalla olet mukana mahdollistamassa avustustyötä Fidan kohdemaissa.