Viisi alkutalven kirppislöytöä

Uusista kulhoista syksyn lämpimät keitot

Talvi tekee tuloaan. Pimeää, märkää, harmaata. Koko ajan sataa, sataa, sataa. Kädessä kulho. Suuri kaunismuotoinen, korkeareunainen kulho täynnä valkosipulitomaattikeittoa. Vieressä juuri uunista tullut sämpylä, jonka päällä sulavaa voita…

Jättimäiset keittokulhot ovat tämän syksyn ostoslistalla. Oletko huomannut, että astiasarjoissa on kyllä syvät lautaset ja pikkuruiset jälkkärikulhot, mutta yritäpä löytää saman sarjan isoja keittokulhoja! Siksipä fiksu suuntaa askeleensa kirpputorikierrokselle. Kun kotona oleviin sarjoihin ei kuitenkaan löydy samanlaisia kulhoja, niin hankitaan sitten reippaasti eriparisia. Värillä ei niin väliä, kunhan on iso.

 

Huivilla lämpöä pukeutumiseen

Huivi on sellainen asuste, joka on viisasta pitää mukana aina, etenkin näin ilmojen viiletessä. Niitä onkin hyvä pitää vaatekaapissa useissa väreissä ja erilaisista materiaaleista valmistettuna.

Sen lisäksi, että huivi lämmittää kaulaa, se suojaa tuulelta, auringolta ja tarvittaessa kampausta sateelta. Monikäyttöinen vaatekappale. Kesään sopii kevyet ja ilmavat huivit, mutta nyt on aika hankkia tuhdimpi versio. Kirpputorilta voit löytää laadukkaan täysivillaisen jättihuivin, joka toimii tarvittaessa vaikka peittona lentomatkoilla.

 

Viltti lämmittää sohvalla ja parvekkeella

Viltti, filtti, peitto, huopa, täkki – sama asia, monta eri nimeä. Se joka on herkkä palelemaan tietää, miten tärkeää on pitää peitto koko ajan käden ulottuvilla. Siksi oma vilttinsä kannattaa varata niin sohville, sängyille, terassille kuin muutama varakappale vieraille varastoonkin! Lisäksi talvella on järkevää pitää autossa muutamaa huopaa yllättävien tilanteiden varalle.

 

Lämpimiä värejä kodin tekstiileihin

On ihmisiä, joiden kotona on aina kaikki valkoista. On ihmisiä, joiden kotona on kaikki värit koko ajan käytössä. Toiset tykkäävät vaihtaa talveksi sisustuksen värit tummiin. Nyt on hyvä hetki käväistä Fidalla katsomassa, mitä ihanaa talven tunnelmaan voikaan tekstiiliosastolta löytää. Uudet tyynyliinat, pari pöytäliinaa tai olohuoneen verhot!

 

Tavaroiden säilytys

Kotona ei voi olla liikaa rasioita. Varsinkaan vanhoja peltisiä rasioita. Ne ovat kestäviä ja käytännöllisiä.

Säilyttäminen, järjestäminen ja oikeanlainen pakkaaminen on taitolaji. Repeilevät pastapussit, pöllyävät jauhopussit ja pitkin laatikon pohjia leviävät kaurahiutaleet eivät ole iloinen asia. Tai entäs sitten meikkipöydällä kaatuilevat kynsilakkapullot ja avohyllyllä pölyävät luomiväripaletit? Elämä on liian arvokas elettäväksi sekasotkun keskellä. Laita elämäsi järjestykseen jo tänään. Ratkaisu on rasia.


Löydä lähin Fida >>