Ajankohtaista

Kaunis kattaus piristää pimeää syksyä

Pimeään aikaan kodin sisustus ja kauneus korostuu, ja tekee mieli panostaa pieniin yksityiskohtiin. Ulkona ei ole juuri nyt mitään kovin kaunista nähtävää, ja pimeällä sitä ei näkisi, vaikka olisikin. On siis aika hullaantua kauniista kattauksista ja kutsua ystävät teelle.

Lue lisää

Miksi kaapit ovat aina täynnä? Viisi syytä turhaan tavaran säilytykseen ja hamstraamiseen

Säilytystilan puute aiheuttaa usein päänvaivaa. Keksimme helposti selkeitä selityksiä ja ontuvia oivalluksia tavaran säilyttämisen ja hamstraamisen perusteluiksi. Tavaraa tursuavat kaapit saattavat kuitenkin tuoda haasteita arjen pyöritykseen. Komeroista löytyy usein liian pieniä tai epäsopivia vaatteita ja urheiluvälineitä, leluja, joilla lapset eivät enää leiki, hetken mielijohteesta hankittuja astioita ja sisustuselementtejä, joille ei lipaston päällä ole enää sopivaa paikkaa. – Esimerkkejä on pitkä lista. Kun luovut turhasta, saat hyvän mielen sekä tilaa luovuudelle ja helpommalle arjelle.

Lue lisää
syksyn harrastusvälineet kirpputorilta

Harrastusvälineitä syksyyn

Kesän rientojen jälkeen säät alkavat taipua kohti syksyä, ja monet varmasti miettivät uuden harrastuksen aloittamista. Syksyn pimenevissä illoissa on aikaa innostua uusista asioista, opetella uusia taitoja ja lukea kirjoja, jotka ovat jääneet lukematta. Kirpputori on oivallinen paikka aloittaa uusi harrastus. Lue vinkkimme harrastusvälineiden hankkimisesta syksyyn.

Lue lisää
retron ja vintagen ystävän tärppilista

Persoonallisen kodin tunnelmanluojat

Koti saa heijastaa asukkiensa persoonallisuutta, eletyt vuodet tulevat esiin kerroksellisuutena. Muistoesineet, hauskat yksityiskohdat ja oman itsen näköiset ratkaisut tekevät kämpästä kodin. Lue vinkkimme persoonallisen kodin tunnelmanluojiksi.

Lue lisää
retro ja vintage peltipurkit

Retron ja vintagen ystävän kirpputoritärpit

Retron ja vintagen ystävän kannattaa suunnata kirpputoreille etsimään kaikuja menneisyydestä. 50-70-luvun tavaroista ovat jäljellä ne, jotka on tehty kestämään käyttöä ja joiden muotoilu on miellyttänyt silmää jo monina aikakausina. Retroklassikot ovat siksi sijoittamisen arvoisia.

Lue lisää

Lämpöä talvi-iltaan

Kun kadut ovat liian liukkaita kävellä, eikä talviaurinko vielä hemmottele ulkoilijaa, on aika sisustaa kotiin lämmin pesä, jossa odotella parempia säitä. Tässä muutama vinkki talviseen tunnelmointiin.

Lue lisää