Ajankohtaista

Fidan vaikuttajakampanja osoittaa, miten ostoksesi muuttaa maailmaa

1. marraskuuta alkavassa Ostoksesi muuttaa maailmaa -kampanjassa tunnetut vaikuttajat kertovat Fidan työstä sosiaalisen median kanavillaan. Kampanjan tavoitteena on kertoa suomalaisille kuluttajille, miten asioimalla Fidalla voi olla mukana tekemässä hyvää eri puolilla maailmaa. Osallistu keskusteluun tunnisteella #toivojatulevaisuus.

Lue lisää

Ensi vuonna ekologisemmin?

Viime aikoina tapetilla on pyörinyt ilmastonmuutos, sekä sen vaikutukset maapallollemme ja jälkeläisillemme. Työpaikan kahvihuoneissa on vertailtu hiilijalanjälkiä, sekä jaettu vinkkejä omien päästöjen vähentämiseen. Mitä sinä voisit tehdä ensi vuonna ympäristön kannalta paremmin?

Lue lisää

Joulu kotona

Joululaulut soivat radiossa ja kauppakeskuksissa, kaupunki on ripustanut säkenöivät jouluvalot ja lapset odottavat riemuissaan tulevaa lomaa ja jouluaattoa. Jos et vielä ole ehtinyt tuomaan kotiisi tätä joulun tunnelmaa, niin ei hätää, vielä kerkeät aloittamaan koristelun! Tässä muutamia vinkkejä, kuinka pääset alkuun.

Lue lisää

Joulun asut kirpputorilta

Joulukuu on ovella, joka tietysti tarkoittaa, että edessä on pikkujouluja, lasten joulujuhlia, sekä sukulaisten ja ystävien luona vierailua. Mikäli kaipaat näihin hetkiin uusia juhlapukuja tai asusteita, kannattaa suunnata kirpputorille! Voit tehdä uskomattomia löytöjä ekologisesti ja edullisesti.

Lue lisää

Piristystä syysiltoihin

Syksy on jo pitkällä ja viimeisetkin maisemaa värittävät punaiset ja keltaiset lehdet tippuvat hiljalleen maahan. Pimeinä ja sateisina iltoina mieli tekee pysytellä kotona ja upottautua sohvalle, mieluiten paksun viltin ja lämpimän kaakaon kera. Kokosimme alas muutamia ideoita, joilla voit saada lisäpiristystä tuleviin koti-iltoihin.

Lue lisää

Miksi kaapit ovat aina täynnä? Viisi yleisintä syytä vaatteiden ja tavaroiden hamstraukseen

Milloin viimeksi olet siivonnut vaatekaapit? Entä milloin viimeksi olet tyhjentänyt komeron? Meille useimmille kerääntyy liikaa tavaraa – ihan huomaamatta! Liian pieniä farkkuja emme halua laittaa eteenpäin, sillä ehkä ensi keväänä ne sujahtavatkin taas jalkaan. Komerosta voi vuorostaan löytyä ihan mitä tahansa, eikä motivaatiota tahtoisi löytyä pieneen inventaarioon. Kuitenkin yleinen viihtyvyys nousisi, kun joka puolella olisi siistiä ja jokaiselle tavaralle löytyisi selkeä oma paikkansa! Tässä TOP 5 syytä miksi emme luovu turhasta materiasta:

Lue lisää

Lämpöä talvi-iltaan

Kun kadut ovat liian liukkaita kävellä, eikä talviaurinko vielä hemmottele ulkoilijaa, on aika sisustaa kotiin lämmin pesä, jossa odotella parempia säitä. Tässä muutama vinkki talviseen tunnelmointiin.

Lue lisää

Koti pukeutuu jouluun

Joulu, suuri sisustamissesonki, on täällä ihan kohta. Tunnelmavalot, jouluiset tai talviset koriste-esineet ja tekstiilit hiipivät hiljalleen joka kotiin. Joulua on lupa fiilistellä pitkän aikaa, sillä se on ehdottomasti suomalaisista juhlista se, mihin eniten panostetaan.

Lue lisää
taide ja vanhat valokuvat kirpputorilta

Taidetta ja vanhoja valokuvia kirppikseltä

Kaipaatko kotiisi vanhanajan tunnelmaa, ajattomia sisustusesineitä ja tuulahdusta menneestä? Kirpputorit ovat erinomainen paikka etsiskellä taidetta ja koriste-esineitä menneiltä vuosikymmeniltä. Huonokuntoisesta taulusta voit säilyttää koristeelliset kehykset, tai käyttää sitä materiaalina omien ideoidesi toteuttamiseen.

Lue lisää

Kaunis kattaus piristää pimeää syksyä

Pimeään aikaan kodin sisustus ja kauneus korostuu, ja tekee mieli panostaa pieniin yksityiskohtiin. Ulkona ei ole juuri nyt mitään kovin kaunista nähtävää, ja pimeällä sitä ei näkisi, vaikka olisikin. On siis aika hullaantua kauniista kattauksista ja kutsua ystävät teelle.

Lue lisää

Miksi kaapit ovat aina täynnä? Viisi syytä turhaan tavaran säilytykseen ja hamstraamiseen

Säilytystilan puute aiheuttaa usein päänvaivaa. Keksimme helposti selkeitä selityksiä ja ontuvia oivalluksia tavaran säilyttämisen ja hamstraamisen perusteluiksi. Tavaraa tursuavat kaapit saattavat kuitenkin tuoda haasteita arjen pyöritykseen. Komeroista löytyy usein liian pieniä tai epäsopivia vaatteita ja urheiluvälineitä, leluja, joilla lapset eivät enää leiki, hetken mielijohteesta hankittuja astioita ja sisustuselementtejä, joille ei lipaston päällä ole enää sopivaa paikkaa. – Esimerkkejä on pitkä lista. Kun luovut turhasta, saat hyvän mielen sekä tilaa luovuudelle ja helpommalle arjelle.

Lue lisää